NEWS IN DANISH
(click here for news in English)
 
Asbjørn Lønvig lancerer 5 samtidige udstillinger på Internettet
og er klar til den kultur revolution, som bredbånd-teknologi vil medføre

Hvis nogen er interesseret i at se det, jeg laver, er demeget velkomne til at besøge mig i mit hus, "Lille Fejringhus".
Det ligger i Hedensted, nederst på Fejringhusvej, i nr. 43. Man kommer der ved at dreje ind gennem skulpturen ved motorvejen, køre ad Gedsagervej til man kommer til Hydro/Texaco, hvor man drejer til venstre i lyskrydset. Kort efter drejer man til højre mod Dalby ad Constantiavej. Fejringhusvej er en sidevej til Constantiavej.
Alle er velkomne til at se mit atelier, mit galleri og mit private bolig.
Nogen kalder det Nordeuropas smukkeste kunstnerhjem.
På væggene, på gulvet og ned fra loftet hænger et udsnit af de ting, jeg har lavet.
 
I disse globaliseringstider, i disse teknologitider, er det en meget god idé at bruge Internettet. Det bruges mest til porno og tvivlsomme forretninger, men der er dog mange, der forsøger at bruge det seriøst.
Jeg forsøger at bruge det seriøst, og der venter os, der bor i Hedensted Antenneforenings område en revolution på alle dele af kulturlivet, når nu bredbåndet kommer til byen inden så længe.
Farvebilleder fylder meget at lagre og tager lang tid at transportere over nettet.
Da jeg første gang lavede noget på nettet for en 3-4 år siden, var jeg som gammel IT-specialist meget opmærksom på, at billederne var så små som muligt.
4 nye udstillinger og redesignet af min web site bygger på det stik modsatte.
Alt hvad jeg har lavet på nettet om "Cultural Revolution", altså konsekvenserne af at få bredbånd-teknologi, arbejder med megastore billeder, som havde været bandlyst uden bredbånd-teknologi).
Man har et standpunkt..........

Jeg har som nævnt lavet 4 udstillinger på nettet:

"These Days" hedder den første udstilling, ja undskyld, men det hele står på udenlandsk, det er også en udstilling for folk i Singapore, Osaka, San Francisco og Canbarra. "These Days" er en udstilling af, hvad jeg lige går og laver nu. Der er mange forskellige projekter, som spænder fra motiver inspireret af virksomheder, skulpturer til byer, 14 busser i min streg, et logo til en advokatvirksomhed, et ur til et torv, en udsmykningsopgave, et kunstvært til en initiativprisvinder til en H C Andersen plakat til næste års forestilling i Den Fynske Landsby - de spiller Hyrdinden og Skorstensfejeren.
"These Days" er også en udstilling af et par fundraising projekter. En ven i Chicago skrev til mig nogle dage efter den 11. september 2001 og bad mig lave "Something optimistic and uplifting". "Something to dispel the sorrow". Det tænkte jeg meget over og lavede logoet og projektforslag til  "Bridging the World Foundation". "Bridging the World Foundation has the goal to promote mutual understanding among people world wide by launching spectacular projects with that theme."
Jeg glæder mig meget til et projekt for Røde Kors, hvor jeg skal være inspirator for en gruppe flygtninge, der skal lave en kæmpeskulptur af bemalede, hule klodser sammen med mig. Samtidig skal jeg interviewe dem og lave en e-book om deres historier, som udskrives og udstilles på skulpturens indersider.

Jeg har behov for ind imellem at arbejde med noget, der kan hjælpe dem, for hvem livsbetingelserne ikke er så positive. Den ultimative inspiration.

"Happy Days" hedder udstilling nr. 2, inspireret af en opgave, jeg har løst for Elmer Print A/S i Vejle, som bad mig male 4 store malerier i det lidt skøre format 200 x 70 cm. Da vi fik billederne hængt op, viste det sig at være super flot, så jeg malede en hel serie af malerier i helt enkle former. Kun lige streger.
I "Happy Days" udstillingen har jeg også ladet indgå 3 kæmpemalerier i størrelsen 204 x 288 cm. Det er ingen hemmelighed, at de er inspireret af Richard Mortensen, af de billeder, der hænger på Trapholt i den store musiksal.

"Sad Days" hedder en udstilling af malerier i en helt anden stil, end min sædvanlige.
"damn it" udtrykker en aggressivitet, som jeg klart vedkender mig, men som ikke før har fået et kunstnerisk udtryk. Man kan se på malerierne, at jeg ikke har været særlig glad i de perioder, hvor de er blevet til.
Det bedste - eller det værste - maleri, jeg overhovedet har lavet er "ups and downs", som fortæller en historie,  et drama, der er en Oscarvindende Hollywoodproduktion værdig.
Titlen "Sad Days" har jeg fra en  amerikaners beskrivelse af dagene efter den 11. september 2001.
De to billeder med titlerne "a siberian coniferous...in the winter" og  "a finish pine forest...in the winter" blev navngivet af en venlig dame, der besøgte "Lille Fejringhus". Det var nu engang hendes første association, så sådan blev det.

"American Days" er den 4. udstilling. Det er malerier, der stammer fra vore rejser i USA og Canada. Det jeg holder mest af, er "The  American Indian", der er inspireret af en udskæring i en træbænk i haven på Banff Spring Hotel, vel nok Canadas mest berømte hotel. "Manhattan" har jeg lavet meget før den 11. september 2001, så det ene tårn af World Trade Center er med på maleriet. Motivet fra San Diego fremkalder hos mig en særlig erindring, idet det frembringer erindringen af et splitsekunds total lykke. Jeg sad der i Sea World med udsigt over Stillehavet, vejret var vidunderligt, der blæste en svag lun brise, og jeg var sammen med min kone og mine 3 sønner, klar på tilskuerpladserne rundt om et stort bassin, klar til at se en opvisning med mennesker, delfiner og spækhuggere.
 

Den 5. udstilling er på "www.absolutearts.com"og "www.wwar.com", verdens største portal for kunst.
Det er min 5. udstilling på internettet lige nu.
Jeg blev den 5. januar 2002  "premiere portfolio", hvilket vil sige, at en dommerkommité har gennemgået alle indsendte værker på "Artist Portfolio" og udvalgt 215 kunstnere i hele verden til at være "Preniere Portfolio", det er jeg meget stolt af. Min adresse er http:www.absolutearts.com/lonvig.htm.
 

Som skribent, er jeg med i  www.writernetwork.com som freelance.
Min adresse er http://www.lonvig.writernetwork.com.

.
 
 

Priser?
De ser umiddelbart lidt voldsomme ud. De baserer sig på salg af reproduktionsrettigheder world wide for et givet motiv.

Så der er frit valg, dem der bedst kan lide at se tingene i virkeligheden, kommer her i huset og kigger, og dem der vil kigge på Internettet, kan gøre det.
Uden at det ene udelukker det andet.
 

Med venlig hilsen

Asbjørn Lønvig, kunstner
eller http://www.lonvig.dk
 

 
PS: Man kan ikke sælge kunst blot ved at lægge den på internettet. Den skal som altid følges til dørs med personlig kontakt. Enten af mig eller i udlandet af en repræsentant for Danmarks diplomatiske korps. Gennem samarbejde med generalkonsulater og ambassader i Chicago, New York, Milano og Tokyo har jeg fået en vis erfaring i, hvordan og til hvad et sådant samarbejde kan bruges.
Ved at kombinere min kunst og design med Internettet og netværket i Danmarks diplomatiske korps, kan jeg opnå, at det kunstværk, jeg laver om formiddagen her i mit atelier i "Lille Fejringhus", om eftermiddagen kan præsenteres i Buenos Aires og Dublin.